با برگزاری جلسه ای انجام شد:
بررسی همکاری های مرکز رشد جهاددانشگاهی اردبیل با شرکت داروبرگ شرق
در این جلسه سرپرست مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل از سال 93 به صورت جدی وارد حوزه فناوری شده است و ما براساس توانمندی های های منطقه ای و ظرفیت پژوهشی موجود اقدام به تاسیس این مرکز رشد نموده ایم.
مهران اوچی اردبیلی به صدور مجوز مرکز از سوی وزارت بهداشت اشاره کرد و اظهار داشت: در این مدت 22 شرکت فناور با 41 طرح فناورانه مورد پذیرش قرار گرفته اند که در حال حاضر 16 شرکت با 34 طرح فناورانه در حال انجام فعالیت های پژوهشی، کارآزمایی بالینی و تولید کارگاهی هستند تا بتوانند فرآورده های دارویی موثری را وارد چرخه سلامت نمایند.
وی اظهار داشت: 3 شرکت دارای تاییدیه دانش بنیان و 10 ثبت اختراع در این مرکز اتفاق افتاده است و تلاش می کنیم با برگزاری کارگاه های آموزشی، بازدیدهای علمی، رویدادهای فناورانه و کارآفرینانه، برگزاری نمایشگاه و ایجاد تسهیلات آزمایشگاهی بتوانیم حمایت های لازم را به عمل آوریم.
اوچی با ابراز تاسف از عدم وجود صنایع تبدیلی مناسب در استان اردبیل خاطرنشان کرد: با وجوداینکه استان اردبیل در حوزه گیاهان دارویی حرف های زیادی برای گفتن دارد اما به لحاظ صنایه جانبی هنوز به جایگاه خود دست نیافته است و در همین مسیر ما در مرکز رشد دچار مشکلات تولید برای محصولات دارویی هستیم.
وی افزود: انتظار داریم با فعال سازی واحدهایی نظیر داروبرگ، چرخه کاملی از کشت تا فرآوری و تولید دارو را در حوزه گیاهان دارویی استان اردبیل شکل گیرد.
در این جلسه رئیس هیات مدیره شرکت دارو برگ شرق نیز گفت: ساختمان کارخانه داروهای گیاهی شرکت دارو برگ شرق در سال 1389 واقع در منطقه 2 شهری گیوی شهرک صنعتی این شهر آغاز به کار کرد و در سال 92 به اتمام رسید.
مجتبی مرادی اظهار داشت: پس از اتمام ساختمان کارخانه در سال 1393 اقدام به اخذ مدرک و مجوز ساخت داروهای گیاهی در این کارخانه کرد که خوشبختانه در فاز اول علیرغم اینکه 5 نفر را بصورت مستقیم اشتغالزایی کرد؛ دو نوع گیاهان دارویی با نام های نوروپلاس( داروی گیاهی ضد افسردگی، ضد استرس، مفید برای اختلالات گوارشی و همچنین موثر در زود انزالی آقایان با منشا عصبی) و والیرست (آرامبخش و خواب آور-درمان گرگرفتگی بانوان) را به بخش تولید رساند که اوایل ضمن توصیه پزشکان، در داروخانه های کشور نیز به فروش می رسید.
وی افزود: ظرفیت موجود در این کارخانه می تواند در حوزه تولید داروهای گیاهی و محصولات آرایشی بهداشتی مورد توجه قرار گیرد و ما این امکان را داریم ضمن تولید محصولات خود برای تولید محصولات فناورانه مراکز رشد نیز زمینه سازی نماییم.
مرادی خاطرنشان کرد: این کارخانه قابلیت توسعه فیزیکی دارد و اگر به شکل مناسب مورد حمایت قرار گیرد می تواند تا 80 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کند.
وی با بیان اینکه کر جهاددانشگاهی در ایجاد مرکز رشد توام با مطالعه بوده است، ادامه داد: این کارخانه آمادگی دارد در قالب هایی مختلف ظرفیت تولید خود را با مرکز رشد جهاددانشگاهی مورد مشارکت قرار دهد و از انجام کار مشترک در استان استقبال می کنیم.
در این جلسه مقرر شد ضمن بازدید فناوران مرکز رشد از کارخانه داروبرگ شرق، ضمن انعقاد تفاهمنامه ای، فعالیت های مشترکی برنامه ریزی شود.
نظر شما :