فناور مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل:

درمان بیماری های قلبی عروقی با داروهای گیاهی ایرانی

۰۸ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۳:۲۱ کد : ۵۳۱۰۵ واحدهای فناور جدیدها
خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در استان اردبیل با دکتر امین رضوانپور مدیر عامل شرکت آبادیس طب سبلان از واحدهای مستقر در مرکز رشد فنآوری فرآورده های گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل مصاحبه مفصلی را انجام داده است که باهم می خوانیم.
درمان بیماری های قلبی عروقی با داروهای گیاهی ایرانی

نخبه اردبیلی توانسته برای اولین بار در ایران و جهان با روحیه بسیجی و ارق ملی با استفاده از عصاره گیاه سیبرین بیماری های قلبی و عروقی را درمان کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ سال‌هاست مهاجرت نخبگان از کشور به‌عنوان مسئله‌ای مهم در کشور مطرح است و بسیاری از افراد باسواد و باتجربه به بهانه کار و اشتغال کشور را ترک می‌کنند؛ اما در بین این جوان ها کسانی نیز هستند که با کوله باری از تجربه و تخصص به کشور برمی گردند و در اینجا با شوق و علاقه و با روحیه بسیجی به هموطنان خود خدمت می کنند یکی از این جوان ها دکتر امین رضوان پور متخصص داروسازی است. جوانی که از تخصص و علم خودش در جهت خدمت به هموطنان در خاک خود، استفاده می کند و به فرمان مقام معظم رهبری در خصوص خدمت به هموطنان و کشور خود لبیک می گوید.

در ادامه قصد داریم تا جوانی را معرّفی کنیم که توانسته برای اولین بار در ایران و جهان با روحیه بسیجی و ارق ملی با استفاده از عصاره گیاه سیبرین بیماری های قلبی و عروقی را درمان کند.

 

 

خودتان را برای مخاطبانمان معرفی نمایید؟

امین رضوانپور مدیر عامل شرکت آبادیس طب سبلان هستم، دکترای حرفه ای داروسازی در دانشگاه دولتی مسکو هستم، در ابتدا به دلیل علاقه ای که به رشته شیمی داشتم در دانشگاه تبریز مهندسی شیمی خواندم اما مجددا از صفر رشته داروسازی را خواندم.

 

چرا وارد رشته داروسازی شدید؟

من به خاطر علاقه ای که به رشته شیمی داشتم و رشته داروسازی بی ارتباط با شیمی نیست به خاطر همین وارد بحث تولید دارو و علم فارماسیوتیکس شدم. داروسازی رشته ای است که فرد داروساز می تواند در زمینه های مختلف فعالیت داشته باشد و ملموس ترین و ساده ترین آن، فرد می تواند در داروخانه فعالیت کند. و در واقع داروخانه آخرین رده کاری فرد داروساز است.

داروسازی که علاقه به صنعت داروسازی داشته باشد و علم شیمی را به خوبی بداند و یا در تیم کاری او افراد علاقه مند به شیمی حضور داشته باشند با توجه به علم فارماکولوژی، فیتوتراپی و فارماکوگنوزی و مباحث شیمیایی می تواند شرکت داروسازی را تاسیس نماید.

 

شرکت شما در چه زمینه ای فعالیت می کند؟

شرکت داروسازی آبادیس طب سبلان در بحث صنعت و ارائه خدمات دارویی فعالیت می کند بعد از تاسیس شرکت وارد بحث تولید دارو شدیم مجوز هایی را در طراحی و تولید داروهای فیتو شیمی و شیمیایی اخذ کرده ایم و همچنین مجوز واردات و ترخیص داروها و فرآورده های بیولوژیک و آزمایشگاهی و مواد غذایی مرتبط با محصولات دارویی از جمله شیر خشک برای اطفال، و خدمات پزشکی، تاسیس بیمارستان، آزمایشگاه، داروخانه و در نهایت کارخانه داروسازی از جمله فعالیت های این شرکت است.

و همچنین علاوه بر اینکه مجوزهایی از وزارت بهداشت اخذ کرده ایم از سازمان غذا و دارو نیز مجوز فعالیت شرکت را گرفته ایم و سپس این شرکت از صنایع و معادن مجوز فعالیت را کسب کرد.

 

در مورد محصولتان برایمان بگویید؟

به خاطر اینکه به علم شیمی علاقه شدیدی دارم و پایه و بنیان داروسازی شیمی است پایان نامه من دو قسمت داشت یکی از قسمت ها مربوط به بخش بالینی بود و قسمت دیگر پایان نامه مربوط به بخش فارماکوگنوزی یا استفاده از عصاره های گیاهی و تولید داروهای فیتوشیمیایی است.

ما در کل دو نوع دارو داریم که کلا ماده موثره آن شیمیایی است و نوع دیگر دارو که ماده موثره آن گیاهی است و به شکل سنتز تحت تاثیر فرآیندهای شیمیایی تبدیل به دارو می شود.

ما در این بحث توانستیم روی دارویی به شکل تنطور موثر بر بیماری های قلبی عروقی کار کنیم و گیاهی که برای تهیه دارو استفاده کردیم در اقلیم خاصی در دمای 20 الی 30 درجه زیر صفر رشد می کند، این گیاه سیبرین است و ما از این گیاه ماده موثره کاردیولوژیک را استخراج کردیم که باعث اثرات وازو اسپاسم در قلب می شود. یعنی فردی که از تپش قلبی، آریتمی های قلبی، رادیکالردیال، تاتی کاردیال رنج می برد داروی ما بواسطه بتابلاکرهایی که مسدود می کند برای چنین بیماریهایی موثر است.

در بحث فیزیولوژیکی بتابلاکرها کارهایی را در بدن انجام می دهند که باعث اسپاسم عضلانی می شود. و این دارو اثرات وازو اسپاسم دارد و طبق مطالعات میدانی که انجام دادیم کسانی که از این دارو استفاده کردند عوارض کمتری نسبت به داروهای مشابهی که صفر تا صد آن شیمیایی است دارد.

مواد شیمیایی علاوه بر اینکه مفید هستند مضر نیز هستند ولی مواد بر پایه گیاه سازگاری بیشتری با بدن انسان دارند. داروهای شیمیایی درد کلیوی، را ایجاد می کند، کبد را تحت تاثیر قرار می دهد، سنگ های مجاری ادراری ایجاد می شود، اما داروهای فیتوشیمیایی عوارض کمتری دارند.

داروی ما به شکل تنطور است و هیدروالکلی است ماده استخراج شده از گیاه به صورت مجاورت الکلی است این تنطور به خاطر خاصیت هیدروالکلی آن باعث می شود مدت زمان سازگاری و زمان نگه داری طولانی را شامل شود و به عوامل رسوب کننده در بدن پاسخ منفی دهد. این محلول هیچ وقت رسوبات کلیوی و کبدی را ایجاد نمی کند و نحوه مصرف این دارو به شکل 3 قطره در 30 میلی لیتر در آب است که روزی سه بار این دارو مصرف می شود. و جامعه مصرف کننده از این دارو بسیار هم راضی هستند.

 

 

ایده تولید این محصول از کجا به ذهنتون رسید؟

این دارو مستخرج شده بر اساس پایان نامه من است در این رساله ما این مساله را بررسی کردیم که بیشتر از 70 درصد مردم جامعه متاسفانه به خاطر الگوی غلط زندگی، سبک تغذیه، استرس هایی که درون خانواده وجود دارد از بیماریهای قلبی عروقی رنج می برند.  این بیماری تقرییبا در تمام خانواده ها وجود دارد و به همین خاطر من دیدم این مشکل وجود دارد و این بیماری فراگیر است، به این فکر افتادیم که از آلام مردم بکاهیم و این را با انسانیت در آمیزیم و محصولی را تولید کنیم که بتواند بر درمان این بیماری تاثیر می گذارد.

 

آیا محصول شما نمونه خارجی هم دارد؟

این محصول نمونه خارجی و داخلی آن نیز به نام خودم است و هیچ مشابه دیگری ندارد. این دارو با برند بلفا علاوه بر اینکه در ایران توسط شرکت آبادیس طب سبلان مراحل تولید را طی می کند در کشور روسیه نیز مجوزها را از صفر تا صد اخذ کرده و خود نیز جزء تیم R&D همان دانشگاه بودم و این دارو نیز در آن کشور مصرف می شود.

 

در شرکت شما چند نفر مشغول به کار هستند و پیش بینی می کنید چند نفر در خط تولید اشتغالزایی شود؟

این شرکت به خاطر اینکه تازه تاسیس است برای اخذ پروانه تحقیق و توسعه نیاز داشتیم با جمعی از داروسازان و همکاران صاحب نظر و صاحب سبک همکاری کنیم و به صورت غیر مستقیم با 7 نفر از پزشکان و داروسازانی که در سطح شهر فعالیت دارند به صورت گروه تحقیق و توسعه همکاری کنیم و به همراه خود و مهندس پور زارع به عنوان منتورینگ و راهبر این شرکت در حدود 10 نفر مشغول به فعالیت هستند.

طبیعتا اگر بخواهیم وارد خط تولید شویم این شرکت این پتانسیل را دارد که 84 نفر به صورت مستقیم در خط تولید و 6 الی 7 نفر در پخش پشتیبانی اشتغال زایی نماید.

 

 

چشم انداز شما برای تولید این محصول چیست؟

چشم انداز ما برای تولید این محصول در وهله اول تجاری سازی این محصول است چون مجوزها را در خارج از کشور با برند بلفا داریم برای عرضه به بازار با همکاری تیم تا عید یا بعد از عید پیگیر هستیم و دیگر چشم انداز ما برای این محصول رفتن به سمت دانش بنیان کردن شرکت است بنا به نام گذاری مقام معظم رهبری که سال دانش بنیان، تکیه بر دانش فنی، اختراعات و تولیدات داخلی و بی نیاز شدن از کشورهای غربی است و من این شعار را سرلوحه خود قرار دادم و چند محصول است که پایه و اساس آن دانش بنیان است و ما خودمان می توانیم با همکاران متخصص استان و از مجموعه جهاد دانشگاهی اردبیل که از ما حمایت کرده است استفاده کنیم و این محصولات را بر اساس نیازهای واقعی جامعه پیش ببریم.

این محصول نسبت به محصولات مشابه شیمیایی که در بازار است اگر چنانچه آن کیفیتی را که محصول ما دارد کشورهای اروپای مرکزی و غربی بدانند می توانیم مقدار ارزآوری دو برابر بیشتر داشته باشیم.

 

با مشکلات پیش رویتان چگونه برخورد کردید؟

مسلما پروسه هایی که برای انجام یک کاری شروع می شود نکات مثبت و مشکلاتی در این مسیر دارد. شازمان ها، ارگان ها و مراجعی هستند که ما باید به آنها برای ارائه محصولاتمان مراجعه کنیم. آنها فرایندها، الگوها و الگوریتم هایی دارند و بروکراسی های اداری در این بین نیز زمان طولانی را ایجاد می کند و ما هم به خوبی می دانیم این فرآیندها،  فرآیندهایی نیستند که ما بخواهیم یک روزه یا دو روزه آنها را جلو ببریم به همین خاطر با سعه صدر و خویشتن داری مباحث را پیش می بریم.

 

از چه سازمان ها یا نهادهایی حمایت شده اید؟

همیشه بحث مالی برای فناوران مطرح می باشد، حمایت هایی که انجام شد یا می شود در این زمینه نیز می تواند کارساز باشد. جهاد دانشگاهی اردبیل خود کمک کننده است. صندوق هایی هستند که ما حاضریم طرح را به آنها نیز ارائه دهیم.

و در راستای پیش برد کارها که نیازمند حمایت ها بودیم و با توجه به سابقه ای که در بسیج داشتم به سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل مراجعه کردم طرح را در آنجا ارائه دادیم. یک جلسه کاملا تخصصی برای داوری طرح برگزار شد و بعد از تصویب طرح به سازمان بسیج سازندگی به جهت اخذ وام خود اشتغالی معرفی شدیم و همچنین از طریق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه اردبیل برای گرفتن حمایت های بیشتر به سایر ارگان ها معرفی شدیم.

 

چرا برخلاف برخی از نخبگانی که از کشور مهاجرت می کنند شما به کشور برگشتید؟

بنده از اول  روحیه بسیجی وار خدمت به وطن و هموطنانم رو در سر داشتم و دارم و افتخاری میدانم برای خود که به وطنم ایران سرافراز و پاینده خدمت کنم و بتوانم از تخصص و علم خودم در جهت خدمت به هموطنم در خاک خودم، کشور خودم و در این مرز و بوم استفاده کنم و به فرمایش حضرت آقا ، رهبر معظم انقلاب در خصوص خدمت به هموطنان و کشور خودم لبیک بگویم و بعد از دوران تحصیلم در خارج از کشور بلافاصله با شوق و عشق خدمت به وطن برگشتم تا اینجا بتوانم مخلصانه و عاشقانه به هموطنانم خدمت کنم. من از این مرز و بوم و از این خاک و وطن هستم و هرجایی هم تحصیل کنم وظیفه شرعی و ملی من هست که برگردم و در این مملکت و به هموطن خودم خدمت کنم.

افتخار می کنم که از اول در مکتب بسیج این روحیه رو آموختم و خیلی خوشالم که الان توانستم در این مرحله در خدمت وطنم باشم.

 

به جوان ها چه توصیه ای دارید؟

جوان ها وقتی که تصمیمی می گیرند و ایده ای در ذهنشان نقش می گیرد، حتما پیگیری کنند راهش را پیدا کنند و از افراد صاحب سبک برای پیشبرد اهدافشان کمک و راهنمایی بگیرند. ما جوان های بسیار خلاق، با استعداد، و بسیار باهوشی داریم که می توانند ایده هایشان را پرورش دهند. مراکز رشد از این ایده ها حمایت می کنند. اکوسیستم فناوری استان نیز اکوسیستم پری است آنها می توانند به این اکوسیستم متصل شوند.

من خودم زمانی که پایان نامه خود را ارائه دادم قصد داشتم داروخانه ای را باز کنم اما با یک ایده ای که به ذهنم رسید و با راهنمایی مهندس پور زارع که در بحث فناوری و خلاقیت مرا راهنمایی کردند، توانستم با کمک ایشان شرکت داروسازی را تاسیس نمایم و فعالیت هایی را در این زمینه انجام دهیم و طبیعتا این فعالیتها یک دهم آن چیزی است که ما انتظار داریم.

سعی می کنیم با قدرت و با شتاب این مسیر را بپیماییم. و تنها هدفی را که در این مجموعه داریم در شرکت آبادیس طب سبلان بتوانیم در جامعه ذره ای موثر باشیم و از طریق محصولات این شرکت از درد و رنج هم وطنان بکاهیم و رسالت و فضیلت انسانی خود را به درستی ایفا نماییم.

 

به عنوان یک متخصص از مسئولین چه خواسته ای دارید؟

از مسئولین انتظار داریم که حمایت هایشان را بیش از پیش در جهت تسهیل گری و دست گیری و روان کردن مسیر برای فناوران، مخترعین انجام دهند.

 

 

در پایان چه صحبتی دارید؟

صحبت پایانی من با افرادی است که می گویند دارویی که در کشور ما تولید می شود ارزشی ندارد، محصولی که ما خودمان تولید می کنیم هیچ است چه در لباس، چه در خوراک و محصولات دیگر. علم، تعهد و تخصصی که در جوان های کشور ما است در هیچ کجای دنیا ندیدم، من به کشورهای بسیاری سفر کرده ام و با توجه به اکوسیستم هایی را که در سایر کشورها دیدم آن تعهد، آن ارق ملی و ارق به فناوری که نسبت به کارمان داشتیم کسی تعهدی نسبت به کارش نداشته است.

ما با توانایی های خودمان، با تکیه بر علم و دانش خودمان می توانیم هر کاری را انجام دهیم. بحث دارو، یکی از بحث های بروزی است که توانستیم در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشیم و من هم ادامه دهنده این راه هستم.

خبرنگار: مریم محرمی

متن این گزارش در خبرگزاری علم و فن آوری


نظر شما :