درمان عارضه‌های پوستی با کمک داروهای گیاهی

۰۹ آبان ۱۴۰۰ | ۰۹:۲۶ کد : ۳۷۳۳۰ واحدهای فناور جدیدها
خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل با دکتر سعید ناصری مدیرعامل شرکت شفادرمان پاک داروی سبز از واحدهای فناور فعال در مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل، گفتگوی مفصلی انجامم داده و نوشته است: یک شرکت فناور مستقر در جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل موفق به ابداع نوعی محصول پماد گیاهی ترمیم کننده زخم و سوختگی کرده است. متن کامل این گفتگو را عینا از خبرگزاری علم و فناوری در ادامه می آوریم:
درمان عارضه‌های پوستی با کمک داروهای گیاهی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ درمان عارضه‌های پوستی از جمله زخم‌ها به کمک فناوری‌های پیشرفته گام‌های روبه‌جلویی را برداشته است و در همین راستا یک شرکت فناور  مستقر در جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل موفق به ابداع نوعی محصول پماد گیاهی ترمیم کننده زخم و سوختگی کرده است.

 

 

مسیر پرپیچ و تلاطم بهبود زخم و سوختگی یکی از نیازهایی است که به کمک محصولات دانش‌بنیان شفا درمان پاک داروی سبز هموار شده و شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید محصولات این حوزه به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافته‌اند.

بر همین اساس یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی با کار پژوهشی روی پروژه‌های زخم و فناور، توانسته است محصولاتی را در این زمینه تولید کند.

دکتر سعید ناصری دارای دکتری تخصصی فارماکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، مدیر عامل شرکت شفا درمان پاک داروی سبز در زمینه تولید این محصول اظهار کرد: از سال 94 وارد مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اردبیل با طرح فناورانه پماد گیاهی زخم و سوختگی می شود ، این طرح اولین طرح بود که در همان ابتدای کار مطالعات بالینی انجام شد و با هم کاری و حمایت مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد اردبیل مطالعات تکمیلی شروع شد و در سال 95 این محصول ثبت اختراع شد و بعد از آن کارهای بنیادین آن را شروع کردیم که ما حصل آن چاپ مقاله در کشور انگلستان شد.

 

 

مدیر عامل شرکت شفا درمان پاک داروی سبز اظهار کرد: این پماد ترمیم کننده زخم دارای مواد موثره گیاهی مثل لاوسون و امگا۳ می باشد که وجود این ها در پماد باعث افزایش روند ترمیم و کاهش عفونت های زخم می گردد که در بحث درمان زخم ها و سوختگی یکی از موارد کلیدی و مهم می باشد.

وی افزود: در سال 96 به عنوان واحد برتر مرکز رشد جهاد دانشگاهی اردبیل انتخاب و در سال 98 در هفته پژوهش و فناوری به عنوان فناور برتر استان اردبیل انتخاب شدیم.

ناصری گفت: با توجه به اینکه رشته ما بیشتر با دارو سر و کار دارد و همچنین ما با متخصصان کار می کنیم در کنگره ها و نمایشگاه های جانبی این کنگره ها، خلا بزرگی را در این حوزه مشاهده کردیم که اکثر این داروها وارداتی هستند و هزینه بسیار بالایی دارند به همین خاطر به این فکر افتادیم که ترکیبی و یا محصولی داشته باشیم نسبت به موارد موجود در بازار تاثیرپذیری بیشتر داشته باشد و بتواند نیاز را برطرف نماید و با توجه به مستنداتی که داریم ترکیب ما خیلی سریعتر می تواند موثر باشد.

مدیر عامل شرکت شفا درمان پاک داروی سبز در ادامه افزود: بسیاری از مرگ و میرهایی که در دنیا رخ می دهد درصد بالای آن را در بخش سوختگی می توان مشاهده کرد. این ترکیب می تواند بار درمانی و خلاهای موجود در این حوزه را برطرف نماید و این پماد در مراحل کارآزمایی بالینی است که  در بیمارستان سوانح و سوختگی  امام موسی کاظم (ع) اصفهان در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: این اولین اختراع بود و پس از آن روی ترکیبات دارویی دیگر کار کرده و ثبت اختراعشان را انجام دادیم که اولین اختراع موجب شد انرژی و انگیزه برای پیشرفت بیشتر شود طوری که توانستم در سایر طرح های مشابه نیز موفق عمل کنم.

ناصری افزود: ما با تیمی از متخصصین مختلف اعم از اساتید و دانشجوهای توانمند و نخبه  در تمام زمینه ها در خود استان و سایر دانشگاه ها به صورت کاملا تیمی کار می کنیم.

مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی به واسطه واحد‌های فناور پرتلاش و متخصص ، کارهای بسیار ارزشمندی را انجام داده است ولی با این وجود منابع محدود است و انتظار می رود سایر مراکز علمی و دستگاه های متولی کمک کنند.

وی به دستاوردهای این شرکت اشاره کرد و گفت: ما به دانش فنی نانو پانسمان رسیدیم و انتظار می رود مراکز علمی از این محصول حمایت کنند. علاوه بر این محصولاتی که تولید کرده ایم، مکملی را تولید کردیم که برای افزایش سیستم ایمنی بدن مفید است که فقط نمونه آمریکایی دارد و ما می توانیم با هزینه کمتر از این نمونه آن را در ایران تولید کنیم.

مدیر عامل شرکت شفا درمان پاک داروی سبز عنوان کرد: با توجه به شرایطی که کشور با آن مواجه است و شرایطی که بازار کار دارد توصیه من به دانشجوها این است که نمره محور نباشند و فقط به این فکر نکنند که مدرکی را بگیرند و تمام شود، سعی کنند در حوزه های مختلف در رشته خود صاحب مهارتی شوند که بتوانند از آن حرفه استفاده کنند و این جوان ها خودشان می توانند به عنوان یک فناور شناخته شوند این تنها با داشتن روحیه خودباوری امکان پذیر است.

وی در ادامه افزود: پیشنهاد من به مسئولین این است که از قشر جوان حمایت کنند و اینطور نباشد که جوانانی که در این کشور مانده و برای پیشرفت و آبادانی کشور تلاش می کنند و صاحب فناوری هستند، پشیمان شوند.

ناصری تصریح کرد: انتظارات فناوران این است که حمایت های آنها صرفا به تقدیر و تشکر در  مراسمات مختلف منتهی نشود و این حمایت ها عملا  تداوم یابد.

دسترسی به متن گفتگو در لینک خبرگزاری علم و فناوری


نظر شما :