در نشست تخصصی مدیران واحدهای فناور مرکز رشد جهاد دانشگاهی مطرح شد

زیرساخت های جهاددانشگاهی اردبیل در اختیار فناوران مرکز رشد قرار می گیرد

۰۶ آبان ۱۴۰۰ | ۱۰:۵۵ کد : ۳۷۲۹۳ واحدهای فناور جدیدها
نشست تخصصی مدیران واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد فراورده های گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان اردبیل با حضور سرپرست و معاون فناوری مرکز و معاونت پشتیبانی جهاد دانشگاهی برگزار شد و در آن ضمن تبادل نظر در خصوص طرح های مستقر در مرکز، مشکلات و مسائل واحدها و همچنین برنامه های اجرایی و در دست اقدام، مصوباتی برای بهبود وضعیت و بهره‌گیری از توان واحدها به تصویب رسید.
زیرساخت های جهاددانشگاهی اردبیل در اختیار فناوران مرکز رشد قرار می گیرد

سرپرست مرکز رشد جهاد دانشگاهی استان اردبیل در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در مرکز رشد از استقرار ۱۹ واحد و یک هسته فناور خبر داد و گفت: ۳۶ طرح فناورانه، ۱۲ ثبت اختراع، ارائه دوره های آموزشی و جلسات مشاوره و بازدید از نمایشگاه ها قسمتی از فعالیت‌های این مرکز بوده است.

دکتر مهران اوچی اردبیلی از برنامه‌ریزی برای حضور در نمایشگاه‌های آتی خبر داد و اظهار داشت: با شدت یافتن واکسیناسیون و رفع برخی محدودیت ها، فناوران مرکز رشد آماده حضور در نمایشگاه‌های استانی و ملی باشند تا از این طریق بتوانند برخی از توانمندی‌های خود را در معرض نمایش بگذارند.

وی افزود: در تلاش هستیم تا با تعامل سازنده با واحدهای فناور بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دوران پیک کرونایی را برطرف نماییم و با نگاهی نو و توسعه تحقیق و پژوهش، در تبدیل ایده ها به محصول و خدمات و ثروت عمومی گام برداریم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل خاطرنشان کرد: باید در مسیر رفع نقاط ضعف مرکز و واحد های فناور قدم برداریم و نقاط قوت را تقویت کنیم.

وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در حوزه مدیریتی استان، افزود: مدیریت جوان استان نیازمند برنامه های مناسب در حوزه‌های مختلف به ویژه فناوری است و ما باید با تعامل سازنده و ارائه پیشنهادات مطلوب و عملیاتی از فرصت پیش آمده برای واحدهای فناور بهره گیریم.

اوچی اردبیلی ادامه داد: با وجود همه برنامه‌هایی که اجرایی شده است اما بازهم نیاز به برگزاری کارگاه‌های آموزشی سازنده با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید و شخصیت‌های ملی هستیم و انتظار می‌رود تا پایان سال در این حوزه اقدامات مناسبی در مرکز رشد انجام گیرد.

وی تصریح کرد: درچند سال اخیر تلاش کردیم تا در بخش زیرساخت ها اقدامات مناسبی انجام دهیم که راه‌اندازی واحد صنعتی نشاسته پلیمری و اخذ تملک زمین های زراعی در نمین و بیله‌سوار نمونه های بارزی از آن است و ما ظرفیت این حوزه‌ها را در اختیار واحدهای فناور قرار می‌دهیم.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: با حضور فعال واحدها در مرکز رشد، انتظار داریم با تعامل خوب، اقدام به ایجاد شبکه مطلوب فناوری نمایند و از این طریق بتوانیم نسبت به تشکیل تیم‌های قوی علمی و کاری اقدام نموده و افراد صاحب نظر و خبره را در این قالب برای کمک به تحقق اهداف وارد مرکز رشد نماییم.

وی از بازدید فناوران از مرکز تولید صنعتی جهاددانشگاهی اردبیل طی روزهای آتی خبر داد و افزود: در همین فرصت کرونا تمام مراحل و فرایندهای واحد تولید صنعتی را انجام دادیم و امید داریم با افتتاح رسمی آن شاهد رونق تولید و اشتغال در استان باشیم. اوچی از راه‌اندازی آزمایشگاه ها در حوزه صنعتی خبر داد و اظهار داشت: اگر برنامه مناسبی ارائه گردد، می‌توانیم در حوزه عصاره و اسانس گیری و ایجاد واحد تی بگ زنی اقدام کرده و ظرفیت آزمایشگاه‌ها را در اختیار فناوران قرار دهیم.

وی بر لزوم تعامل با علوم پزشکی تاکید و خاطرنشان کرد: مرکز رشد آمادگی لازم را برای اخذ مجوز فرآورده‌های طب سنتی دارد و این ممکن نمی‌شود مگر با طی درست مراحل و حضور فعال واحدهای فناور که به عنوان ارکان اصلی مرکز، مطرح هستند.

سرپرست مرکز رشد جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی نمایشگاه دائمی در این واحد خبر داد و بیان کرد: در آینده نزدیک یک نمایشگاه دائمی محصولات مرکز رشد، منش انتشارات و دبیرخانه طرح مشاغل خانگی در فضایی مناسب راه‌اندازی خواهد شد تا در معرفی ظرفیت‌های فعالان این حوزه ها مثمر ثمر باشد.

وی با استقبال از راه‌اندازی شورای علمی گفت: هرچند شوراهایی در مرکز رشد فعال شده است اما در صورت حضور صاحب نظران و افراد باتجربه می‌توانیم با بهره‌مندی از ظرفیت ۲۰۰۰ نفری بانک اطلاعات مدرسان و محققان جهاددانشگاهی این واحد را نیز فعال کنیم.

اوچی با اشاره به تفاهم نامه‌های منعقده اظهار داشت: در قالب این تفاهم نامه ها می‌توانیم از ظرفیت بالای اتاق بازرگانی و بنیاد نخبگان استان اردبیل در استفاده از فرصت های صادراتی و اشتغال بهره گیریم.

وی از واحدهای فناور خواست تا گزارش ها و برنامه کاری خود را ارائه داده و در جلسات تخصصی بررسی طرح‌ها حضور یابند تا از این طریق امکان انتخاب فناوران برتر نیز تسهیل گردد.

 

سعید خانی مدیر عامل شرکت نوش داروی سبلان نیز در این جلسه گفت: تفویض اختیار صدور مجوز داروهای گیاهی از سوی سازمان غذا و دارو به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، روزنه امیدی برای تحقق اهداف واحدهای فناور است و باید از این فرصت استفاده نماییم. خرید سوله در شهرک صنعتی توسط جهاد دانشگاهی و تجهیز آن می‌تواند مورد بهره‌برداری واحدها باشد و ما می توانیم آینده تولید را از همان بستر تقویت نماییم. لازم است با ایجاد و تجهیز آزمایشگاه‌های میکروبی و شیمیایی این واحد تقویت شود. محصول فارافاوانیا در حال چاپ مقاله و انجام تست های حیوانی است و می‌تواند گام مهمی در اخذ مجوزهای این محصول باشد. محصول پاپیتال هم اگر بتوانیم یک بخشی تیوب زنی ایجاد کنیم، می‌توانیم مجوزها را اخذ کنیم. از طریق مرکز رشد باید بستر فروش و بازاریابی برای محصولات فناورانه ایجاد شود که یک گام مهم برای تجاری سازی محسوب می گردد.

 

روح الله فرج محمدیه مدیرعامل شرکت سلامت سرای اعتماد شفانوش هم در این جلسه گفت: جدیدا کار روی چند محصول مهم از جمله زخم معده و داروی باز کننده عروق را شروع کرده ایم که امیدواریم در زمان مناسب به نتیجه برسیم. برخی گیاهان مورد استفاده در این محصولات غیر بومی هستند که نیاز به زمین زراعی داریم تا آن گیاهان را برای مطالعه و بومی سازی کشت دهیم. در این صورت می‌توانیم از کاشت و عصاره گیری را عملیاتی نماییم. درصورتی که ضمن مذاکره با غذا و دارو و امکان راه اندازی یک واحد کوچک تولیدی فراهم شود، می‌توانیم نمونه های خود را آنجا تولید کنیم که حتی برای فروش محدود هم می‌تواند موثر باشد. روی طرح قند خون متمرکز هستیم.

 

لیلا دوستدار مدیرعامل شرکت اعجاز افرا سیمرغ سبلان نیز در این جلسه گفت: ازهمکاری مرکز رشد در اختصاص آزمایشگاه قدردانی می‌کنیم.فعالیت اصلی ما روی لاینهای سلول‌های سرطانی است.آزمایشات لازم را انجام داده ایم. به دلیل تغییرات نرخ ارز در خرید مواد اولیه خارجی به مشکل برخورد کرده‌ایم. روی ۳ گیاه دارویی کار کرده‌ایم که امیدواریم به نتیجه برسیم. ما هم پیشنهاد راه‌اندازی خط تولید و امکان ایجاد بستر فروش و بازاریابی را داریم تا بتوانیم به نسبت همکاری خود را توسعه دهیم.

 

سولماز چرایی مدیرعامل شرکت نوآوران کیمیای پرند سبلان هم در این جلسه اظهار داشت: به دلایل متعددی برخی فعالیت‌ها را تعلیق کرده ایم با BTM ترکیه در حال مذاکره هستیم تا فاز جدیدی را شروع نماییم. فعالیت های شرکت ما تحت تاثیر کرونا و شرایط اقتصادی با مشکل مواجه شده است. با این حال تابع تصمیمات مرکز رشد هستیم و تلاش می‌کنیم از این وضعیت خارج شویم.

 

سعید جعفری مدیرعامل شرکت آرتا پردیس سلامت شفا نیز در این جلسه گفت: مجوزهای لازم برای طرح شرکت از مراجع مربوطه نظیر وزارت بهداشت، وزارت گردشگری و معاونت علمی ریاست جمهوری اخذ نموده ایم. پلتفرم شرکت به ۳ زبان فارسی، انگلیسی و آذری آماده شده و در حال تولید محتوا هستیم. بیشترین آسیب های کرونایی را حوزه ما متحمل شد و تقریباً تعطیل شدیم اما با رفع برخی مشکلات و بازگشایی مراودات بین ایران و آذربایجان، امید به توسعه و تحقق طرح داریم. تامین فضا در پایانه مرزی بیله‌سوار برای معرفی پلتفرم نیاز اصلی ما است، ضمن اینکه آمادگی انجام آزمایش کرونا در لب مرز و نمونه‌گیری را هم داریم. تاکسی سلامت را پیشنهاد دادیم و آماده‌ایم هزینه‌ها را تامین کنیم. در کنار اینها وب سایت شفا یار را طراحی کردیم که تحت پوشش بیمه کلیه خدمات در منزل انجام گیرد. به کمک مرکز رشد نیاز داریم.

 

توحید ستاره دان مدیرعامل شرکت بنیان گذاران طب طلایی هم گفت: طرح شرکت از سال ۹۸ به خاطر هزینه های بالای ۵۰ میلیونی آزمایش‌ها و استخراج و چاپ مقاله با مشکل مواجه شد که تسهیلات ۱۰ میلیونی هم کفاف هزینه ها نبود. با همکاری برخی واحدهای مستقر می خواستیم عصاره گیری را انجام دهیم که به دلیل کرونا و نوسانات اقتصادی موفق به انجام آن نشدیم که در حال حاضر هم توجیح اقتصادی خوبی ندارد چرا که مصرف کننده هم به دنبال محصول موثر و ارزان قیمت است. تصمیم به تغییر پروژه گرفته ایم و می‌خواهیم به سمت فرآورده‌های طب سنتی برویم و طرح خود را زودبازده نماییم که در این مسیر بازاریابی و فروش خیلی مهم است و توجه جدی مرکز رشد را می‌طلبد.

 

توحید بهپور مدیرعامل شرکت بهدیس شفاگل سبلان هم در این جلسه گفت: با بهره‌گیری از توان برخی شرکت‌های مستقر در حال پیشبرد طرح هستیم، به دلیل طولانی بودن مسیر اخذ مجوز ممکن است پروژه از اهمیت خارج شود و زمان و هزینه و انرژی تلف گردد. برای محصول خود درحال ثبت اختراع و تبدیل شدن به دانش بنیانی هستیم. حتی پژوهشکده های مهم و بزرگ هم پروژه چندانی ندارند و تک محصولی کار می کنند که به شکل کپسول به فروش می‌رسانند. لازم است با شرکت ها و فروشندگان بزرگ این حوزه ارتباط برقرار نماییم و وارد مذاکره شویم و تلاش کنیم از فضای موجود بهره‌برداری نماییم. در حال مطالعه روی نانو کربنات کلسیم هستیم و مسیر و دوره های لازم را هم طی کردیم. بصورت سنتی در حد نانو می توانیم تولید کنیم که در مرحله ارسال به آنالیز قرار داریم.

 

علی مطهری راد مدیرعامل شرکت طبیعت جوان گستر ریحان هم در این جلسه اظهار داشت: در حوزه خشک کنی گیاهان دارویی و برخی میوه‌ها فعال هستیم و فضای مناسب را هم در اختیار داریم اما به دلیل مشکلات حاصل از کرونا با کاهش فعالیت ها مواجه شده‌ایم. تلاش ما کار روی گیاهان بومی منطقه است. نیاز به حمایت گسترده برای اخذ مجوز داریم و پس از آن لازم است بستر مناسب برای فروش فراهم گردد. اخیراً روی دمنوش ها هم کار می‌کنیم.

 

افشین کرمی مدیرعامل شرکت آرتا نوش داروی عصاره باغرو هم در این جلسه بیان داشت: فعالیت های لازم برای محصول ساپوژکس انجام گرفته و در حال استخراج مقاله و اقدام برای دانش بنیانی هستیم. پیشنهاد ما تقویت تیم ها در مرکز رشد و ایجاد گروهی قوی است که امکان پاسخگویی به نیازهای واحدهای مستقر را داشته باشد، شاید ما زبان علوم پزشکی و غذا و دارو را گاها نمی‌دانیم. علی‌رغم وجود ظرفیت خوب در مرکز رشد اما باید به فکر تقویت آن باشیم. بستر مناسب برای استفاده از امکانات جهاددانشگاهی نظیر مرکز درمان ناباروری، آزمایشگاه ها و حتی ایجاد فضای نمایشگاهی فراهم شود. با توجه به تغییرات مدیریتی در استان به نظر می‌رسد مرکز رشد باید سکوی پرتاب برای فناوران مستقر باشد.

 

اکبر محمدیان مدیرعامل شرکت بهینه سازان تات چیم اردبیل هم در این جلسه گفت: شرکت روی تولید حلوا با ترکیب و ادویه جات گیاهی در حال کار است و البته کرونا فرصتی شد که بتوانیم عقب ماندگی‌های خود را جبران کنیم. به ویژه در بخش تحقیق و پژوهش پیشرفت خوبی داشتیم. از هماهنگی‌های مرکز رشد در معرفی خانم دکتر مهاجری به عنوان ناظر قدردانی می‌کنم که توانست تحول خوبی ایجاد کند. این محصول را به عنوان مکمل غذایی برای ورزشکاران، دانشجویان و دانش‌آموزان تبدیل خواهیم کرد. به صادرات این محصول فکر می‌کنیم و در این مسیر نیاز به ایجاد ارتباط سازنده با مدیران بالادستی استان داریم که علاوه بر آن فضای تولید و کار حداقل به متراژ ۱۰۰۰ مترمربع را فراهم آورند تا به اشتغالزایی مناسب هم برسیم. مطالعه روی دمنوش های خاص و بیسکویت با مغز حلوای سیاه طرح های جانبی هستند که برنامه‌ریزی برای برندسازی هم صورت گرفته. به واحدهای مستقر در حوزه تعمیر و نگهداری و خرید تجهیزات می‌توانیم خدمات دهیم.

 

قیس پیروزان مدیرعامل شرکت طرح‌ها و فنون کاربردی هم در این جلسه گفت: تیم مناسبی را تشکیل داده ایم که در آن مهندس شیمی، پزشک پوست و مو، پزشک عمومی و کارشناس حقوقی داریم. برای طرح شرکت تست های غیر رسمی صورت گرفته که جواب مثبت گرفتیم. با توجه به پیشینه مناسب شرکت در ثبت اختراع و مباحث حقوقی آماده کمک به واحدها در تنظیم قراردادها و ثبت اختراع هستیم. همچنین یک کتاب مرتبط در دست نگارش داریم.

 

محمود خروشی رئیس هیئت مدیره شرکت خاک آب آژیانه هم در این جلسه اظهار داشت: اخذ مجوز محصولات دارویی زمان بر است چون با سلامت انسان ها سر و کار دارد حتی مشاوران عالی وزارت بهداشت هم بر این باورند متوسط زمانی ۹ ساله لازم است و باید با حوصله انجام گیرد. ادعای درمانی برای عرقیات هم باید در حوزه داروها دسته بندی شود. تمدید دانش بنیان نوپا هم طی ۳ دوره سه ساله امکان پذیر است. محصول دامپرلی را در شرایط اخذ مجوز نهایی هستیم، تاییدیه علوم پزشکی لازم است و باید طی نامه‌ای اعلام هزینه ها شود. زینکوپر: موافقت اولیه را گرفتیم برای جی‌.ام.پی با پژوهشکده گیاهان دارویی به توافق اولیه رسیدیم. فیبروم‌رحمی هم مطالعات اولیه به اتمام رسیده و در حال تولید نمونه اولیه هستیم. در حال بررسی برای تبدیل به کارگزاری صندوق نوآوری و شکوفایی هستیم. ضمن اینکه تمایل داریم با کشورهای همسایه تعامل برقرار کنیم و این محصولات به نحوه ممکن مورد استفاده بین المللی قرار گیرد.

 

سعید ناصری مدیرعامل شرکت شفا درمان پاک داروی سبز نیز در این جلسه گفت: در حوزه محصولات دارویی و داروهای گیاهی مسیر درست وجود دارد و باید در آن مسیر پیش برویم و در پی راه‌های در رو نباشیم. از ظرفیت مرکز رشد در ایجاد تعامل و مراودات باید به درستی استفاده شود. یکی از مسیرهای درست ایجاد یک شورای علمی است تا در مرکز رشد به صورت علمی طرح های دارویی را بررسی نماید و مشکلات و نواقص آن را اعلام دارد. پیشنهاد ما ارزشیابی طرح ها برای توزیع مناسب حمایت‌ها و تقویت نیروی انسانی مرکز است. برای اخذ کد اخلاق باید از ظرفیت مرکز درمان ناباروری اردبیل و پژوهشکده‌های جهاددانشگاهی بهره مند شویم و مرحله به مرحله پیش برویم. همکاران فناور ما بدانند که در برخی طرح‌ها بحث فنی مطرح است نه مالی و اقتصادی که باید گیر کار پیدا شده و برطرف گردد. در پژوهشکده گیاهان دارویی برخی آزمایشات را انجام نمی‌دهند و هزینه ها بالا رفته است که نیاز به رایزنی دارد.

 

در این جلسه 15 عنوان مصوبه به تصویب رسید و مقرر شد برای اجرای مفاد آن، مرکز رشد برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.

آلبوم عکس ها


( ۲ )

نظر شما :