به همت مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی استان اردبیل؛
رویدادآموزشی آینده شغلی من برگزار شد
در این رویداد که از مجموعه برنامه های شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان اجرا شد، مدرس دوره های گردشگری استان اردبیل گفت: صنعت گردشگری، کسب و کار بسیار بزرگی است که در تمام جهان کاربرد داردو خیلی ها بر این باور هستند که مشاغلی چون هتل داری، تورلیدری، کارمند فروش و یا برگذار کننده تور، تنها مشاغلی هستند که در این صنعت گنجانده شده است.
نعیمه حنفی نیری اظهار داشت: اما باید گفت که مشاغل مرتبط با گردشگری چیزی فراتر از این دو سه مورد است و حتی رشته های متنوعی نیز وجود دارند که می توانید در سراسر دنیا، در آن ها تحصیل کنید و به یکی از شغل های این صنعت روی بیاورید که این مشاغل عمدتا در سه طح دسته بندی شده است
وی افزود: در سطح سوم همراه کننده تور، منشی آژانس مسافرتی، کارمند هتل، کارمند بخش های فروش و بازاریابی، کارکنان امور گردشگری دولتی، کارمند فروش هواپیما قرا دارند که برای ورود به آن ها به تجربه بسیار کمی نیاز دارید و حتی اگر تجربه ای هم نداشته باشید، می توانید آن ها را انجام دهید.
حنفی ادامه داد: در سطح دوم نیز کارمند بخش فروش و رزرو آژانس های مسافرتی، هماهنگ کننده و یا دستیار رویدادها، راهنمای گردشگری و مهماندار هواپیما قرار گرفته اند که نیاز به کمی آموزش بیشتر و البته تجربه هایی در زمینه های گوناگون دارد.
این مشاور ارشد تورهای بین المللی اذعان داشت: مدیر آژانس های گردشگری، سرپرست آژانس مسافرتی، معاون مدیر عامل، مدیر دفتر، برنامه ریز رویداد ها و سفرها، راهنمای تور، کارشناس برنامه ریزی مقصد، مشاور تور و سفر، کارشناس گردشگری دولتی، محقق گردشگری، استادان گردشگری و نویسنده گردشگری هم در سطح اول قرار گرفته اند که فعالان این شغل ها، باید سال ها تجربه مفید و کاربردی در زمینه گردشگری داشته باشند.
وی با شاره به اهمیت آموزش در حوزه گردشگری تصریح کرد: موسسات آموزشی مورد تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با دریافت مجوزهای لازم متلی برگزاری دوره های گردشگری و صدور مدارک جهت ورود به بازار گردشگری می باشد.
حنفی مدیریت گردشگری و جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری را از رشته های مورد توجه این حوزه برشمرد و گفت: دوره های راهنمایان ایران گردی، راهنمایان طبیعت گردی و مدیر فنی دفاتر خدمات مسافرتی مهمترین دوره های آموزشی حوزه گردشگری می باشد که رشته تحصیلی، خصوصیات رفتاری و شخصیتی، سرمایه و توان مالی و علاقه فردی از جمله عوامل موثر در انتخاب این دوره ها است.
وی انواع گردشگری را براساس مرز جغرافیایی یادآور شد و خاطرنشان کرد: گردشگری درون مرزی، گردشگری ورودی و خروجی سه نوع از گزدشگری بر اساس مرز جغرافیایی هستند که در هر کدام فرآیندهای ویژه ای برقرار است.
حنفی ضرورت ایده پردازی در حوزه گردشگری را یادآور شد و گفت: بر اساس مشاغل موجود و ظرفیت های متعدد، ایده های نو می تواند زمینه لازم برای بهره برداری مناسب را فراهم آورده و در رونق اقتصادی مناطق و افزایش اشتغال به ویژه اشتغال مبتنی بر آموزش نقش ایفا نماید.
در پایان این رویداد به پرسشهای حاضران از سوی مدرس رویداد پاسخهای لازم ارائه و راهنماییهای مناسب پیشنهاد شد.
نظر شما :