مدیرکل استاندارد استان اردبیل عنوان کرد:
پیشتازی جهاد دانشگاهی در حوزه صنعت/ تلاش جهاد دانشگاهی، پاسخگویی به نیازهای زیرساختی جامعه در ابعاد مختلف، فرهنگی، علمی و پژوهشی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، هاشم علایی با بیان این مطلب افزود: جهاد دانشگاهی با دو دید علمی و فرهنگی در دانشگاهها شکل گرفته و زمینه کمک به مجموعههای دانشگاهی و موسسات علمی دیگر را فراهم کرده است.
وی با اشاره به شعار «جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی» که شعار گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی است، اضافه کرد: این نهاد با راهکار برونرفت از موانع با تکیه بر دانش بومی برای رفع بخشی از مشکلات فناورانه کشور تلاش کرده و میکند.
مدیرکل استاندارد استان اردبیل ادامه داد: جهاد دانشگاهی همواره محدودیتها را چالش و فرصت تلقی و با تولید یا بومیسازی دانش، جذب افراد توانمند و دارای بنیه علمی قوی، در اختیار گرفتن آزمایشگاهها و تجهیزات لازم و تکیه بر توان علمی اعضا مرتفع کردن آنها را دنبال میکند.
علایی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی همواره با رصد نیازهای روز جامعه تلاش کرده تا با نگاهی دانشبنیان و استفاده از ظرفیتهای علمی خود، پاسخگوی نیازهای زیرساختی جامعه در ابعاد مختلف، فرهنگی، علمی و پژوهشی باشد.
وی با بیان اینکه این نهاد در حوزه پژوهشی با نگاهی کاربردی، اقدامات و فعالیتهای جدی و خوبی را سامان داده و برای هموار کردن مسیر تولید ثروت از علم، تلاش مینماید، تصریح کرد: بطور مثال با تلاشهایی که برای احداث مرکز تخصصی درمان ناباروری صورت گرفته و مجتمع سلامت که در حال انجام است، این امید وجود دارد که در آینده شاهد به ثمر رسیدن این تلاشها و پاسخگویی به نیاز درمانی استان بویژه در زمینه درمان بیماری سرطان باشیم.
مدیرکل استاندارد استان اردبیل، یکی از ظرفیتهای بسیار خوب استان برای ورود جهاددانشگاهی را حوزه گیاهان دارویی عنوان و اضافه کرد: راه اندازی مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و فعالیتهای دیگر این نهاد در این زمینه جای تقدیر دارد چرا که به توسعه تولید و صادرات این محصول کمک شایانی میکند.
علایی افزود: جهاد دانشگاهی با انجام پروژههای بزرگ تحقیقاتی و صنعتی برای رفع نیازهای اساسی و استراتژیک که با اتکا به توان علمی و تخصصی داخلی صورت پذیرفته و تلاش برای دستیابی به فناوریهای پیشرفته و بومیسازی فناوری مورد نیاز توسعه کشور، خود را در جایگاه پل ارتباطی دانشگاه و جامعه قرار داده است.
وی اضافه کرد: این نهاد همچنین با ایجاد مراکز علمی تحقیقاتی در کمک به تولید و بهبود حوزه کشاورزی، صنعت نفت، پزشکی و غیره نقش داشته است.
مدیرکل استاندارد استان اردبیل با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نقش مهمی در تولید علم و انتشار کتب علمی ایفا کرده است که شاید مطمئنترین منبع برای تامین کتب دانشگاهی و علمی بوده باشد، گفت: با اعتقاد به اینکه جهاد دانشگاهی بر محوریت توسعه فرهنگی استوار است این نهاد در حوزه فرهنگ هم مانند حوزههای پژوهشی و آموزشی، پایهگذار و دنبال کننده اقدامات و فعالیتهای فاخر و تاثیرگذاری بوده است که ایجاد سه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بین المللی قرآن (ایکنا) و علم و فناوری(سینا پرس) از مهمترین این اقدامات است.
وی استفاده از روشهای مدرن در حفظ و توسعه زیست بوم، استفاده از فناوری های روز در مدیریت دانشگاهها، صرفهجویی در زمان و هزینه با استفاده از قدرت فناوریهای مدرن و تربیت نسل خلاق را از تاثیرات فناوران جهادی بر دانشگاه، جامعه و زیست بوم فناوری کشور عنوان کرد.
علایی ادامه داد: اداره کل استاندارد استان در زمینه تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی، ارائه خدمات علمی و آزمایشگاهی، اجرای طرحهای تحقیقاتی و کاربردی مانند تدوین استاندارد ملی اسانس به لیمو و تعیین عناصر سنگین در شیرهای تولیدی، خدمات آموزشی، برگزاری نشستهای علمی، همایش و بازدیدهای علمی، بهرهگیری از نیروهای مجرب و متخصص جهاددانشگاهی در برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، کارگاه، سمینار و همایشهای مرتبط و تلاش موثر برای توسعه و ترویج فرهنگ استاندارد از طریق رسانههای وابسته همکاری مطلوبی با جهاددانشگاهی استان داشتهایم و این همکاریها ادامه خواهد داشت.
نظر شما :