در نشست خبری رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل عنوان شد:

تولید نشاسته صنعتی، برنامه راهبردی جهاددانشگاهی/ جهاددانشگاهی در انجام رسالت‌های خود موثر عمل کرده است

۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۸ کد : ۲۲۰۱۲ واحدهای فناور جدیدها
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: جهاددانشگاهی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خود و با در نظر گرفتن پتانسیل‌های استان، فعالیت‌های خود را در راستای رفع نیازهای منطقه برنامه‌ریزی کرده است.
تولید نشاسته صنعتی، برنامه راهبردی جهاددانشگاهی/ جهاددانشگاهی در انجام رسالت‌های خود موثر عمل کرده است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، مهران اوچی اردبیلی سه شنبه 14 مردادماه در نشست خبری آنلاین به مناسبت چهلمین سالروز تاسیس جهاددانشگاهی، با بیان این مطلب افزود: جهاددانشگاهی در انجام رسالت‌های خود که حرکت در مرز دانش و فناوری و ایفای نقش پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه می‌باشد، موثر عمل کرده است.

وی با بیان اینکه این نهاد انقلابی در استان اردبیل در حوزههای پژوهشی، آموزشی، تجاری‌سازی فرهنگی و درمانی فعالیت دارد، ادامه داد: جهادانشگاهی همگام با سایر مراکز آموزش عالی توانسته است ساختار فرهنگی و آموزشی خود را در استان به خوبی ایجاد و هدایت کند.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل به اجرای 67 برنامه فرهنگی در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: برگزاری مرحله استانی مسابقات ملی مناظره دانشجویی، مسابقات فرهنگی و ورزشی، اردوهای گنبد گیتی و نشست و کارگاه‌های آموزشی و فرهنگی از مهمترین برنامه‌های اجرا شده در این حوزه است.

اوچی اردبیلی یادآور شد: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه اردبیل برای رفع نیاز سازمان‌ها و نهادهای تصمیم‌گیرنده، نیازسنجی افکار عمومی جهت بهره‌گیری از مشارکت و دیدگاه‌ شهروندان برای بهبود و توسعه امور در خدمت دستگاه‌های اجرایی استان می باشد و تاکنون توانسته است پایش 9 طرح مهم افکارسنجی را به خوبی به انجام برساند.

وی خاطرنشان کرد: با هدف اطلاع‌رسانی سریع و دقیق توسط خبرگزاری‌های وابسته به جهاددانشگاهی استان اردبیل، در سال گذشته حدود دو هزار خبر در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اردبیل و یک هزار و 500 خبر در خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) دفتر اردبیل انعکاس یافته است.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل از انتشار 25 عنوان کتاب در انتشارات این واحد در سال 1398 خبر داد و افزود: این مرکز با انجام فعالیت‌های چاپ و انتشار، در حال خدمت‌رسانی به جامعه فرهنگی و دانشگاهی استان بویژه دانشگاهیان است و سال گذشته موفق به کسب عنوان کتاب برتر شد.

  • آموزش بیش از 12 هزار نفر در مراکز آموزشی جهاددانشگاهی استان اردبیل

اوچی اردبیلی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی تلاش می‌کند آموزش‌های خود را با محور مهارت‌افزایی و ایجاد اشتغال برای گروه‌های مختلف جامعه انجام دهد، اظهار کرد: مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی استان اردبیل با 12 کد رشته تحصیلی کاربردی و مهارت محور در خدمت مردم است و اقداماتی نیز برای افزایش رشته‌های جدید آموزشی در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این نهاد با 5 مرکز آموزشی کوتاه مدت در شهرستان‌های اردبیل، گرمی و پارس‌آباد خدمات آموزشی خود را ارائه می‌کند، به تداوم فعالیت‌های آموزشی در شرایط کرونایی اشاره کرد و گفت: در سالجاری تلاش بر این است تا برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی در فضای مجازی برگزار شود تا مخاطبان ما از این برنامه‌ها استفاده کنند. در حال حاضر نیز برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا کلاس‌های آموزشی و آزمون‌های مراکز آموزشی جهاددانشگاهی استان اردبیل به صورت مجازی در «سامانه امجد» ارائه شد.

رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: در سال گذشته علیرغم محدودیت‌های ناشی از شیوع کووید 19 بیش از 12 هزار نفر تحت پوشش خدمات آموزشی جهاددانشگاهی قرار گرفتند که نسبت به سال 1397 رشد خوبی داشته است.

  • تولید نشاسته صنعتی موجب رونق و توسعه اقتصاد کشور و استان می شود

اوچی اردبیلی از انجام ده فعالیت مهم پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان اردبیل خبر داد و افزود: مهمترین طرح جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش بازنگری طرح جامع گردشگری استان است که با حسن اعتماد استاندار اردبیل و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به این نهاد واگذار شده است.

وی با بیان اینکه ایجاد پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته صنعتی در استان اردبیل برنامه راهبردی جهاددانشگاهی است که امیدواریم با همراهی مسئولان تحقق یابد، اظهار کرد: با توجه به تولید 750 هزار تن سیب زمینی در استان و با هدف جلوگیری از خام‌فروشی این محصول، راه‌اندازی این واحد صنعتی با ظرفیت سالانه یک هزار و 500 تن در حال انجام است که با حمایت مسئولین استانی موفق به جذب دو میلیارد تومان اعتبار در قانون بودجه سال 1399 برای انجام این طرح شده‌ایم.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در حال حاضر تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز این مجموعه در حال خرید و ساخت است تا با مساعدت مسئولان استانی بتوانیم به شکل پایلوت این مجموعه صنعتی را راه‌اندازی کنیم تا با تولید نشاسته صنعتی بتوانیم بخشی از نیاز کشور را پاسخگو باشیم.

اوچی اردبیلی با بیان اینکه در فاز اول این طرح بیش از چهل نفر مشغول خواهند شد، ادامه داد: از آنجایی که در کنار مصارف کارخانه‌های فرآوری سیب‌زمینی و تبدیلی، از این محصول صنعتی به عنوان مبرد مته‌های حفاری در صنعت نفت استفاده می‌شود به همین خاطر تولید این محصول استراتژیک که مورد استفاده در صنعت اول کشور است می‌تواند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده‌ بالا و جلوگیری از خام فروشی، موجب رونق و توسعه اقتصاد کشور و استان شود.

  • احداث مجتمع سلامت، گامی مهم برای توسعه فعالیت‌های درمانی جهاددانشگاهی

وی فعالیت مرکز درمان ناباروری و ارتقای نیروی انسانی در این مجموعه را یادآور شد و گفت: با جذب پزشکان متخصص برای این مرکز سعی‌ داریم تا خدمات مناسبی را به زوجین نابارور ارائه کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل اظهار کرد: در کنار بومی‌سازی فعالیت‌ها در این حوزه و خرید تجهیزات جدید، در این 8 سال تلاش کردیم تا همسو با پژوهشگاه رویان فعالیت‌های متنوعی را به مراجعین ارائه کنیم.

اوچی اردبیلی یادآور شد: در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به استان اردبیل قرار شد زمینی در شهرک نیایش اردبیل به جهاددانشگاهی واگذار شود تا احداث ساختمان مناسب و در شان این مرکز را آغاز کنیم که در تلاش هستیم با اخذ مجوزهای لازم در یک زمان‌بندی دو تا سه ساله این مجموعه احداث و راه‌اندازی کنیم.

وی با اشاره به فعالیت سایر مجموعه‌های همسو با مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی در استان اردبیل خاطرنشان کرد: تعداد مراکز ارائه کننده خدمات در این حوزه هر چقدر بیشتر باشد کیفیت کار بالا رفته و در حقیقت توان رقابتی با هدف ارائه خدمات ممتاز به وجود می‌آید.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل با قدردانی از حمایت‌های دانشگاه علوم پزشکی از این مجموعه درمانی گفت: طرح حمایت مالی از زوجین نابارور با ارائه تخفیف 85 درصدی برای درمان نازایی در مرکز درمان ناباروری قفقاز در حال اجرا است تا در سایه این حمایت‌ها زوجین صاحب فرزند شوند.

اوچی اردبیلی اضافه کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد برکت و جهاددانشگاهی اردبیل منعقد شدکه بر اساس آن زوجین ساکن در مناطق روستایی از هفتاد درصد تخفیف برای دریافت خدمات درمانی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل برخوردار می شوند که این طرح امسال هم اجرا می شود.

وی بیان کرد: ادارات کل کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی استان نیز با همراهی خیرین سلامت تسهیلاتی را به زوجین نابارور بی‌بضاعت پرداخت می‌کنند تا در صورت مراجعه به این مرکز از این خدمات استفاده کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل از مراجعه 6 هزار و 300 نفر به مرکز درمان ناباروری قفقاز در سال گذشته خبرد داد و گفت: از آغاز فعالیت این مرکز و بر اساس اعلام خانواده‌ها درمان یک هزار و 570 نفر موفقیت آمیز بوده است و نیمی از این تعداد صاحب فرزند شده و مابقی نیز در انتظار تولد فرزندان خود هستند.

اوچی اردبیلی خدمات ارائه شده در این مرکز را از ویزیت ساده تا عمل لقاح مصنوعی، IUI، IVF و جراحی زنان یادآور شد و بیان کرد: با خرید دستگاه جدید در این مرکز تعیین بیماری ژنتیکی و جنسیت نیز به مجموعه خدمات ارائه شده افزوده می‌شود.

وی به فعالیت دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی استان اردبیل اشاره و تصریح کرد: ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف به شکل خصوصی و عمومی در حال انجام است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تلاش می‌کنیم تا بخش عمومی این کار را بدون دریافت هزینه انجام داده و در این باب فرهنگ‌سازی کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل تصریح کرد: همانطوری که پلاسما درمانی در بهبودی بیماران مبتلا به ویروس کرونا کارساز شده استفاده از سلول‌های بنیادین خون بند ناف نیز در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر و راهگشا است.

  • تولید سه گیاه دارویی آندومیک، محور فعالیت های تحقیقاتی جهاد دانشگاهی اردبیل

اوچی اردبیلی تصریح کرد: انجام مطالعه و تحقیق در زمینه گیاهان دارویی بومی که یکی از ظرفیت‌های مهم استان است طی سال های گذشته توسط جهاددانشگاهی اردبیل انجام می‌شود.

وی فندق را یکی از محصولات  با ارزش افزوده بالا عنوان و اضافه کرد: از سال‌های گذشته جهادانشگاهی استان اردبیل با همراهی تیم مطالعاتی و پژوهشی خود و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های استانی و ملی در راستای کمک به احیای جنگل فندقلو که ذخیره‌گاه ژنتیکی این محصول است، تلاش می کند.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: انجام طرح‌های تحقیقاتی در زمینه فندق از دیگر فعالیت‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی این واحد است و برای انجام بهتر این امر کارهای مهمی از جمله ایجاد و ارتقای تجهیزات آزمایشگاه‌ها و اخذ دو قطعه زمین در شهرستان‌های بیله سوار(مغان) و نمین برای ایجاد کلکسیون و نهالستان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید و پرورش سه گیاه دارویی آندومیک بابونه، قره قات و کوبر بومی انحصاری استان اردبیل محور فعالیت‌های تحقیقاتی جهاد دانشگاهی قرار گرفته است، اضافه کرد: در حال حاضر 16 شرکت فناور با 34 ایده فناورانه در مرکز رشد فناوری فرآورده های گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اردبیل در حال انجام فعالیت‌های تحقیقاتی هستند.

اوچی اردبیلی خاطرنشان کرد: این مرکز با توجه به نیاز فناوران و پژوهشگران بسته‌های حمایتی خوبی در مراحل مختلف تبدیل ایده به محصول دارد که امیدواریم بتوانیم در سالجاری یک محصول فناورانه را تجاری‌سازی کنیم.

وی به برگزاری موفق طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب)، سرباز ماهر، توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی در استان اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم بتوانیم ماموریت و رسالت‌های خود را به خوبی به انجام برسانیم.


نظر شما :