رئیس واحد اردبیل خبر داد:
اختصاص ۵ هکتار زمین برای راهاندازی مزرعه فندق و گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اردبیل
مهران اوچی اردبیلی با اعلام این خبر گفت: با امضای قرارداد با اداره کل منابع طبیعی استان زمین مناسبی برای راهاندازی کلکسیون، اجرای تحقیقات و ایجاد نهالستان برای تولید نهال فندق شناسنامه دار و کلکسیون و گلخانه گیاهان دارویی فراهم کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه این طرح در راستای تحقق اهداف تحقیقاتی (هدف چهار) مصوب در برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی اردبیل در حوزه کشاورزی است، خاطرنشان کرد: با انجام عملیات خاک ورزی مناسب در چند ماه آینده نسبت به راهاندازی این مزرعه تحقیقاتی اقدام خواهد شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل یادآور شد: ادامه مطالعات و تحقیقات جهت دستیابی به ژنوتیپهای امیدبخش برای کشت و توسعه فندق در استان به منظور ایجاد درآمد پایدار برای روستائیان اردبیل از اهداف این پروژه است که امیدوارم با راهاندازی این مجموعه بتوانیم در اصلاح الگوی کشت استان که از ماموریت های بسیار مهم واگذار شده از سوی استاندار محترم اردبیل به جهاددانشگاهی است، گام اساسی برداریم.
اوچی اردبیلی در بخش دیگری از سخنان خود به تکمیل فاز تحقیقاتی تولید نشاسته پلیمری در جهاددانشگاهی اردبیل اشاره کرد و گفت: در چند روز اخیر با برگزاری جلسات متعدد با مسئولان جهاددانشگاهی کشور، این طرح فناورانه وارد فاز جدیدی شده و قرار است با اختصاص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی، مقدمات ایجاد کارخانه تولید نشاسته پلیمری جهاددانشگاهی در اردبیل فراهم شود و این افتخاری بزرگ برای استان محسوب میشود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این محصول از کشور چین با قیمت بسیار بالا تامین می شود لذا جهاددانشگاهی میتواند با بهرهمندی از این فناوری و راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته پلیمری میتواند بخشی از نیاز کشور به این محصول وارداتی را تامین و به اقتصاد کشور و استان کمک کند.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: با تاسی از تدبیر ایجاد سالانه 20 هزار شغل در استان از طرف استاندار اردبیل، با ایجاد کارخانه تولید نشاسته سبز در اردبیل برای 44 نفر در فاز اول فرصت شغلی ایجاد میشود.
اوچی اردبیلیایجاد پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته پلیمری با ظرفیت یک هزار و 500 تن در سال را از برنامههای اولویتدار جهاد دانشگاهی اردبیل عنوان و تصریح کرد: در استان اردبیل 750 هزار تن سیبزمینی تولید میشود که 250 هزار تن آن درجه سه و غیرقابل استفاده است که میتوان از آن برای تولید نشانسته پلیمری که در صنعت حفاری نفت کاربرد دارد استفاده کرد.
نظر شما :