سمینار تخصصی "کاربرد گیاهان دارویی در حوزه زنان و زایمان" برگزار شد
مردم برای درمان بیماریها گرایش زیادی به استفاده از طب مکمل دارند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این سمینار معاون فناوری مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل، هدف از برگزاری این سمینار را ارائه آخرین تحقیقات در مورد گیاهان دارویی موثر در درمان بیماریهای حوزه زنان و زایمان عنوان کرد و گفت: در آینده نیز سمینارهای تخصصی جهت توسعه اطلاعات عمومی در این باره برگزار خواهد شد.
مهران محمدی با بیان اینکه جهاددانشگاهی سعی دارد حوزه تولید گیاهان دارویی بومی استان را ساماندهی کند، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه بخش گیاهان دارویی و استفاده از پتانسیلهای استان و فناوران و پژوهشگران این عرصه، جهاددانشگاهی واحد اردبیل به راه اندازی مرکز رشد گیاهان دارویی اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه در این مرکز مراحل تولید محصول از اهلی سازی، کشت و فرآوری گیاهان دارویی انجام میگیرد، اظهار کرد: در حال حاضر در این مرکز از 16 شرکت با 34 ایده فناورانه حمایت میشود و تاکنون 3 شرکت از این تعداد، دانش بنیان شده اند.
در این سمینار رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: این سمینار توانست بسیاری از چالشهای زنان و زایمان را در استفاده از گیاهان دارویی در درمان مسائل این حوزه برطرف کند و همچنین چشم اندازهای این حوزه را مورد بررسی قرار دهد.
دکتر رامین نسیمیدوست با اشاره به اینکه در طب مکمل اصل بر حفظ سلامتی انسان، سپس درمان بیماری است، یادآور شد: طب مکمل به مجموعهای از روشهای تشخیصی و درمانی اطلاق میشود که در حیطه پزشکی قرار نگرفته یا اثربخشی آنها اثبات نشده است.
وی با اشاه به اینکه در سالهای اخیر عموم مردم گرایش زیادی به استفاده از طب مکمل برای درمان بیماریها دارند، اظهار کرد: در حال حاضر دلیل استفاده نکردن از طب مکمل در طب رایج به دلیل نبود مطالعات کافی در این حوزه است.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه در طب مکمل روح و روان انسان بیشتر مدنظر قرار دارد، اضافه کرد: این طب به دلیل استفاده از ماده طبیعی عوارض کمتری را نسبت به داروهای شیمیایی به همراه دارد که این امر میتواند یکی از دلایل گرایش افراد به این طب عنوان کرد.
نسیمیدوست ادامه داد: بسیاری از روشهای طب مکمل نگاهی همه جانبه به مساله بیماری انسان دارد و بر این باورند که بیماری، حاصل تغییر در شرایط فیزیکی، روانی، روحی و معنوی اجتماعی و محیطی است، بنابراین برای حفظ سلامتی و درمان بیماری باید تعادلی بین عوامل موثر ایجاد شود.
وی با بیان اینکه استفاده از این طب تاریخچه بسیار طولانی و حتی چند هزارساله دارند، تصریح کرد: در حال حاضر طب مکمل و جایگزین در کشورهای توسعه یافته در حال پیشرفت است.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر مطالعات در حوزه گیاهان دارویی بسیار گسترده شده اما خروجیهای آن محدود است، خاطرنشان کرد: سال گذشته کلینیک تخصصی طب سنتی برای درمان بیماران به شیوه طب سنتی ایرانی در اردبیل راهاندازی شد تا با بهرهگیری از اساتید مجرب دانشگاهی طب مکمل در کنار طب رایج رونق پیدا کند.
در ادامه این سمینار دکتر آرزو معینی، متخصص طب سنتی ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، نرگس صالحی، متخصص بیماریهای زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، سعید ناصری متخصص فارماکولوژی و مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکتهای داروسازی و زهرا مهربان، متخصص مامایی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در خصوص تحقیقات نوین، چالشها و چشماندازهای این حوزه سخنرانی و آخرین یافتهها و نظرات خود را ارائه کردند.
گفتنی است در این سمینار مزایا و معایب گیاهان دارویی مورد استفاده در حوزه زنان و زایمان مورد بررسی قرار گرفت و به سوالات شرکتکنندگان پاسخ داده شد.
معرفی سخنرانان سمینار
1- دکتر رامین نسیمی دوست
رییس اداره طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
متخصص طب سنتی ایرانی
فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تبریز
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
2- دکتر آرزو معینی
رییس کارگروه اخلاق دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
متخصص طب سنتی ایرانی
3- دکتر سعید ناصری
دکترای تخصصی فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران
مشاور مرکز تحقیقات فارماکولوژی گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزادتهران
عضو مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اردبیل
مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت های داروسازی
مخترع و فناور حوزه گیاهان دارویی
4- دکتر نرگس صالحی
متخصص زنان و زایمان
استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اردبیل
فارغ التحصیل دانشگاه تهران
5- دکتر زهرا مهربان
دکتری بیولوژی تولید مثل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اردبیل
عضو انجمن جنین شناسی و بیولوژی تولید مثل ایران
گزارش تصویری این سمینار را در آدرس زیر ببینید:
نظر شما :